5 redenen waarom je nu kerstpakketten moet plannen

Het is altijd goed om vooruit te plannen, zeker wanneer het aankomt op zakelijke relatiegeschenken. Je kunt namelijk nooit op tijd genoeg beginnen met het plannen, inventariseren en samenstellen van de leukste cadeaus van het jaar: een luxe kerstpakket voor jouw personeel of relaties. Het lijkt misschien nog vroeg om er in de zomer over na te denken, maar ik ga je vertellen waarom het zo belangrijk is.

Voorkom vertragingen rond kerst

Het wordt ieder jaar breed uitgemeten in het nieuws: de bezorgdiensten komen om in de pakketjes en de bezorging loopt soms zelfs flinke vertraging op. Het is natuurlijk vreselijk jammer als een kerstpakket niet op tijd bezorgd kan worden!

Door tijdig te beginnen met het plannen van de kerstpakketten, kun je er ook voor kiezen om een luxe kerstpakket al eerder naar een (bedrijfs)locatie te laten verzenden. Zo weet je zeker dat het pakket klaarstaat op een locatie waar je er snel bij kunt.

Voorkom product schaarste

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar in het voorjaar zijn wij al druk bezig met onze leveranciers voor het bespreken en bestellen van het kerstassortiment. Zo kunnen we tijdig de prognoses bespreken en voorraad reserveren voor onze klanten. Wanneer je te lang wacht met het samenstellen van je luxe kerstpakket, loop je de kans dat sommige producten al zijn uitverkocht of dat leveranciers niet meer aan de vraag kunnen voldoen vanwege de kerstdrukte. Om jouw werknemers of relaties te verrassen met een uniek pakket, kun je dus het beste vroeg in het jaar jouw keuzes laten vastleggen.

Geef jezelf rust tijdens de najaarsdrukte

Bij veel organisaties is het najaar een drukke periode, omdat veel projecten voor het eind van het jaar afgerond moeten worden. Als daar ook nog de verantwoordelijkheid voor het samenstellen van luxe kerstpakketten bij komt, kan het overweldigend zijn. Hoewel het misschien lijkt alsof een relatiegeschenk samenstellen weinig moeite kost, vereist het vaak wel veel tijd, moeite en contact om een ontwerp van jouw idee te maken, de artikelen te selecteren, de kwaliteitscontrole te doen of de lijst van ontvangers samen te stellen. Gun jezelf rust tijdens de najaarsdrukte en vink alle taken rondom het kerstgeschenk voor personeel al vroeg in het jaar af.

Vermijd vertraging ten gevolge van corona

Hoewel veel organisaties weer geopend zijn en de wereld langzaamaan weer open gaat, zijn er nog steeds gevolgen van de corona crisis merkbaar. Producten hebben een langere levertijd omdat leveranciers niet op volle toeren kunnen produceren of omdat materialen uitverkocht waren. Door tijdig alle artikelen voor jouw geschenk te selecteren, heb je meer speling qua levertijd.

Wacht niet te lang!

Zelfs als je een luxe kerstpakket niet extern wil laten verzorgen, hoop ik dat ik voldoende redenen heb gegeven om je te overtuigen om tijdig met de voorbereidingen aan de slag te gaan. Heb je hulp nodig bij jouw zoektocht naar een uniek en luxe kerstpakket? Dan vind je hier meer informatie over wat The Wish Label voor jou kan betekenen.

10 perfecte cadeaus voor een zomerpakket
10 leuke cadeaus voor je vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmandje
Categories