Veelgestelde vragen

Over The Wish Label

Alles wat je ziet of koopt via The Wish Label komt rechtstreeks van unieke verkopers af. Wij zorgen er simpelweg gewoon voor dat jij alles op één plek kunt vinden en shoppen.

Wat The Wish Label zo handig maakt, is dat jij in een keer alle producten kan betalen, ook wanneer je meerdere producten van verschillende verkopers hebt.

Zodra jouw order is geplaatst, krijg iedere verkoper een mail van ons met jouw bestelling erin. Iedere verkoper neemt contact met jou op dat ze jouw bestelling hebben ontvangen en nogmaals wanneer jouw bestelling wordt verzonden. Tevens zorgen ze ervoor dat jouw bestelling leuk wordt verpakt en snel bij jou thuis wordt bezorgd.

Algemeen

Wanneer jij een bestelling plaatst in onze webshop, dienen wij jou op de hoogte te houden van de voortgang van de bestelling en van betalingen of bestellingen die jij plaatst. Om dit te kunnen doen, hebben we jouw e-mailadres nodig. Wij delen jouw e-mailadres niet met verkopers of andere derde partijen, zodat jouw veiligheid altijd wordt gegarandeerd.

Hoewel het niet verplicht is om een account aan te maken bij The Wish Label om te kunnen shoppen, is het wel erg handig. Zo kun je altijd jouw recente bestellingen terugzien en kun je jouw factuur- en verzendadres opslaan.

Om een account aan te maken, kun je je hier registreren.

Wanneer je een vraag over een specifiek product hebt, kun je via de desbetreffende productpagina een vraag naar de verkoper sturen. Je vindt deze mogelijkheid onder de productinformatie bij het kopje Stel een vraag. Je kunt hier jouw naam, e-mailadres en vraag invullen en de verkoper zal dan rechtstreeks aan jou antwoorden.

Uiteraard mag je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice met vragen.

Over verzending

De producten op onze website worden aangeboden door verschillende verkopers. Iedere verkoper hanteert zijn eigen verzendkosten. Het kan daarom voorkomen dat je meerdere verzendkosten moet betalen wanneer je producten van meerdere verkopers aanschaft.

De levertijden zijn afhankelijk van de verkoper van het product. Op de desbetreffende productpagina staat de levertijd van het product aangegeven. Wil je er zeker van zijn dat jouw product op tijd of voor een bepaalde datum in huis is, neem dan voor het plaatsen van de bestelling contact op met de verkoper.

Wanneer het om een niet-gepersonaliseerd artikel gaat, kun je ervan uitgaan dat jouw bestelling binnen twee dagen wordt verzonden door de verkoper. Je krijgt een automatische melding per e-mail met daarin de trackingcode om jouw pakketje te volgen. Zo kun je precies zien wanneer het pakketje wordt bezorgd.

Bij gepersonaliseerde artikelen kan het iets langer duren voordat de bestelling wordt verzonden. Check altijd goed de informatie op de productpagina!

Over retourneren

Binnen 14 dagen na het ontvangen van jouw bestelling kun je gebruikmaken van de herroepingstermijn. Een mailtje sturen naar [email protected] met jouw bestelnummer en gegevens is al genoeg! Uiteraard mag je ook gebruikmaken van het herroepingsformulier. Je bent hierbij niet verplicht om een reden voor de retour op te geven, maar uiteraard horen we dit wel graag zodat we de webshop kunnen verbeteren!

Wij adviseren je altijd om een zending met trackingcode te versturen en een verzendbewijs te vragen bij het postkantoor. Zonder bewijs van verzending met trackingcode worden zoekgeraakte zendingen niet gecrediteerd. Het versturen van brievenbuspost is altijd op eigen risico.

Let op: gepersonaliseerde of op maat gemaakte artikelen zijn uitgesloten van retournering. Lees ook de retourvoorwaarden van de desbetreffende verkoper (te vinden op iedere productpagina) en let goed op dat je het artikel terugstuurt naar de juiste verkoper.

Je stuurt het product rechtstreeks terug naar de verkoper. De informatie hiervoor vind je op de productpagina van ieder afzonderlijk product en in de bevestigingsmail van jouw bestelling.

Mocht je de informatie niet goed kunnen vinden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Binnen 14 dagen na het aanmelden van jouw retour dient het pakketje retour binnen te zijn. Zodra wij een seintje krijgen van de verkoper dat deze jouw artikel retour heeft ontvangen en het product in goede orde is ontvangen, wordt de terugbetaling in orde gemaakt. Zodra de terugbetaling in jouw account is verwerkt, krijg je hier een automatische e-mail van.

Ook is het mogelijk om de terugbetaling eerder te maken, als jij kunt aantonen dat je het artikel terug hebt gestuurd. Dit kan enkel met een verzendbewijs waarop ook aangetoond is om welk artikel het gaat.

Wij betalen jou altijd terug via de betaalmethode waarmee jij de bestelling hebt betaald. Het is niet mogelijk om dit via een andere betaalmethode te doen.