Veelgestelde vragen

Over The Wish Label

Alles wat je ziet of koopt via The Wish Label wordt met heel veel liefde handgemaakt, speciaal voor jou. Bij ieder product vind je dan ook de mogelijkheid om jouw personalisatie door te geven, zoals een datum of naam die voor jou speciaal is.

Zodra jouw order is geplaatst, krijg je een bestelbevestiging per e-mail van ons. Wij gaan dan direct aan de slag met het maken van jouw bestelling. De specifieke levertijd kan verschillen per product, welke altijd staat aangegeven op de productpagina. Uiteraard doen we ons best om het product zo spoedig mogelijk aan jou te verzenden!

Algemeen

Wanneer jij een bestelling plaatst in onze webshop, dienen wij jou op de hoogte te houden van de voortgang van de bestelling en van betalingen of bestellingen die jij plaatst. Om dit te kunnen doen, hebben we jouw e-mailadres nodig. Wij delen jouw e-mailadres niet met verkopers of andere derde partijen, zodat jouw veiligheid altijd wordt gegarandeerd.

Hoewel het niet verplicht is om een account aan te maken bij The Wish Label om te kunnen shoppen, is het wel erg handig. Zo kun je altijd jouw recente bestellingen terugzien en kun je jouw factuur- en verzendadres opslaan.

Om een account aan te maken, kun je je hier registreren.

Wanneer je een vraag over een specifiek product hebt, kun je onze  klantenservice benaderen. Uiteraard kun je jouw vraag ook via Facebook of Instagram stellen.

Over verzending

Wij hanteren twee soorten verzendkosten, afhankelijk van de grootte van jouw pakket.

Voor pakketjes die door de brievenbus passen, betaal je €3,50 verzendkosten.
Voor pakketjes die niet door de brievenbus passen, betaal je €4,95 verzendkosten.

De levertijden zijn afhankelijk van het specifieke product dat je bestelt. Op de desbetreffende productpagina staat de levertijd van het product aangegeven. Wil je er zeker van zijn dat jouw product op tijd of voor een bepaalde datum in huis is, neem dan voor het plaatsen van de bestelling even contact met ons op.

Je krijgt een automatische melding per e-mail met daarin de trackingcode om jouw pakketje te volgen. Zo kun je precies zien wanneer het pakketje wordt bezorgd.

Bij gepersonaliseerde artikelen kan het iets langer duren voordat de bestelling wordt verzonden. Check altijd goed de informatie op de productpagina!

Over retourneren

Binnen 14 dagen na het ontvangen van jouw bestelling kun je gebruikmaken van de herroepingstermijn. Een mailtje sturen naar info@thewishlabel.com met jouw bestelnummer en gegevens is al genoeg! Uiteraard mag je ook gebruikmaken van het herroepingsformulier. Je bent hierbij niet verplicht om een reden voor de retour op te geven, maar uiteraard horen we dit wel graag zodat we de webshop kunnen verbeteren!

Wij adviseren je altijd om een zending met trackingcode te versturen en een verzendbewijs te vragen bij het postkantoor. Zonder bewijs van verzending met trackingcode worden zoekgeraakte zendingen niet gecrediteerd. Het versturen van brievenbuspost is altijd op eigen risico.

Let op: gepersonaliseerde of op maat gemaakte artikelen zijn uitgesloten van retournering. Lees ons retourbeleid.

Het retouradres vind je op het herroepingsformulier en in de bevestigingsmail van jouw bestelling.

Mocht je de informatie niet goed kunnen vinden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Zodra wij jouw retour hebben ontvangen, ontvang je van ons binnen vijf werkdagen een terugbetaling. Het aankoopbedrag wordt terugbetaald via de betaalmethode welke jij hebt gebruikt voor het plaatsen van jouw bestelling. We kunnen geen andere betaalmethoden gebruiken voor de terugbetaling van jouw order.

Mocht je onverhoopt nog vragen hebben, dan horen wij het graag: stuur een mailtje of benader ons via social media.

Om teleurstelling te voorkomen raden wij je aan voor aankoop de voorwaarden voor retourneren te checken!